Då startades det Motocrossklubb i Timmernabben


Vet ni vad Timmernabbens Motorsportklubb är för något. Ni har säkert sett skylten TMSK när ni svängt in för att slänga sopor på tippen någon gång. Dessa motorintresserade ungdomar har varit där på platsen rätt länge nu. Men vet ni hur allt egentligen startade.

Jag vet, för jag var en av ungdomarna då, på den tiden när våra föräldrar drog igång det hela. Det var rätt länge sedan nu, faktiskt.

Jag som ung på vår första lilla motorcykel

Allt började i slutet av 1970-talet. Vi var ett litet antal motorintresserade smågrabbar. Ingen av oss var ens i tonåren, så det var fortfarande långt kvar till moppeåldern. Allt kändes hopplöst just därför. Men vi hade turligt nog förstående föräldrar, som också gillade motorer och givetvis ville stötta oss. Så med några ombyggda mopeder och ett par begagnade motocross maskiner började vi övningsköra på en liten avstängd grusväg i skogen. Lite senare ordnade föräldrarna istället en liten skyddad äng som vi kunde förkovra oss på.

Jag på ängen med nya MC kläder och axelskydd

Oj, vad kul det var.
Vi, ett gäng smågrabbar, på dessa häftiga maskiner med ett härligt gäng engagerade föräldrar i släptåg. Livet lekte.

En av de engagerade papporna, Karl Viktor Holms och sonen Tom

En riktig barndomsdröm för en liten grabb. Ryktet spred sig och vi blev flera och flera intresserade familjer.

Min lillebror Mats

Tom Holms

Så efter ett tag behövdes en riktig bana som vi kunde vara på. Vi hade ju helt enkelt blivit för många.

Man talade med bönderna i trakten och tillslut fick man möjligheten att bygga en tillfällig motocrossbana i Ramsås skogen. Precis här låg banan, se den gula pilen.

Den gamla motocrossbanan i Ramsås

Flera motorintresserade barn och familjer från bygden strömmade till. Då kom någon med förslaget. Vi startar en egen motocrossklubb här i Timmernabben. Så en logga ordnades, se nedan.



Visst var det kul, gensvaret var enormt. Nu var lyckan gjord. Se artikeln från Barometern här nedan. Klicka på bilden för att kunna förstora den.



Vi hade mekarträffar och träningskvällar. Men även öppna träningar på helgerna. Alla småkillar ville vara där.



Oj vad det kördes motocross i Ramsås under 1980-talets första hälft. Små och stora barn men även vuxna.

Dan Axelsson och jag på banan i Ramsås

Åren gick och jag växte ur vår lilla Honda på 75 kubik. Det införskaffades en större cykel till mig och då blev det en Yamaha på 100 kubik. Vilken lycka för en liten kille.

Jag på min nya leksak

Jag i full aktion på banan i Ramsås

Efter ett antal års körande under 1980-talet på motocrossbanan i Ramsås, så stannade allt plötsligt av. Mönsterås Kommun hade fått in allt flera klagomål på verksamheten. Banan låg helt enkelt på fel plats, vilket gjorde att stämningen försämrades i bygden. Detta var mycket tråkigt. De inblandade ungdomarna och föräldrarna tröttnade helt enkelt. Man fann ingen lösning på problemet med en ny bana. Så verksamheten lades på is och banan stängdes. Vi var då många som tappade intresset för MC åkandet tyvärr. Det blev helt enkelt för långt för många av föräldrarna att köra till Kalmar eller Oskarshamn med sina barn, för att de skulle få köra Motocross. Men så en dag.......


på 1990-talet återupptas klubben igen, av nya krafter och då finner man en lösning på en ny plats. Detta gjorde att klubben blommade upp igen, till glädje för många motorintresserade. Ni har säkert sett området vid Mörkeskogs avfallsanläggning. Se den gula pilen. Här håller TMSK till idag.

Den nya banan vid Mörkeskog
Mitt motocrossåkande upphörde tyvärr då i tonåren, när jag istället övergick till min nya hobby som dansbandstrummis. Därför är jag inte inblandad i denna härliga och roliga verksamhet längre.

Men jag var med när allt startade i slutet på 1970-talet,
 och den tiden minns jag med en enorm glädje fortfarande......


:-)