Historiska skyltar i Timmernabben

 

Danska Varvets udde


Utplaceringen av historiska skyltar i Timmernabben har nu börjat. Detta är ett samarbete mellan mig, Timmernabbens Samhällsförening och Mönsterås Kommun.

Efter flera års grävande i Timmernabbens historia, förstod jag att vi hade många historiska platser i samhället som höll på att glömmas bort. Tragiskt..... att ortsborna och turisterna inte förstod hur denna vackra kustort faktiskt uppkommit.




Så skyltar på de viktigaste platserna blev lösningen. Jag knåpade därmed ihop underlagen till dessa. Timmernabbens samhällsförening var med på tåget och drev frågan vidare mot Mönsterås Kommun, som därefter skulle sköta tillverkning och utplacering. Alla tyckte om min idé, så projektet drevs vidare.


Fagervik


Nu har äntligen alla pusselbitar fallit på plats. 

Snart kan man vandra runt i denna vackra kustidyll och förgylla sin tid med historiska tillbakablickar från en svinnen tid.




Historien börjar med två bondbyar som sakta växte ihop till ett av ostkustens intensivaste platser för skeppsbyggeri och virkeshandel. Efter 100 år var allting borta.... Idag finns knappt ett enda spår kvar av denna storhetstid. Lite synd. Så läs gärna på dessa skyltar och hedra våra förfäder. 


Vad hade vi varit utan vår historia........

:-)