Timmernabben år 1950



I början av 1950-talet stod den nya skolan klar i Timmernabben. Den gamla byggnaden har också fått en ansiktslyftning. Uppe till höger syns Fajansfabriken, som nu byggt ut sina lokaler. Ett vackert Missionshus kan även ses en bit därifrån.




Vi vrider kameran lite. Nu syns Wirséns Pensionat till höger ovanför skolan. Fortfarande finns mycket skog kvar mitt i samhället. Hyreshusen är ännu inte byggda. Tittar vi högt upp i bilden så ser vi att Nyemåla gamla lastplats rensats upp ytterligare och att vissa hus har försvunnit och andra tillkommit.




Vi flyger söder ut och passerar Löfströms pensionat, det som nu blivit EFS gård och undomshem. Man kan även skymta taket på nya EFS kyrkan uppe till höger. Huset nere mitt i bilden är Strandavägen 30. Grunden till detta vackra hus har en lite speciell historia. För sprängstenarna det är byggt på kommer från "Danske löparen". Har ni missat historien om denna? Läs då här:






Ytterligare en bit söder ut i samhället på 1950-talet, finner vi den nya badplatsen, Alltså precis norr om Gissemåla gamla lastplats, det som nu oftast bara kallas "Varvet". Om man nu tittar riktigt noga vid den stora gräsytan till höger, så finner man en liten vit kur innanför staketet. Denna har en väldigt speciell historia också, och den fick även en efterföljare några år senare. Även det lilla huset nere till höger ligger mig väldigt varmt om hjärtat, för här bodde jag som nyfödd. Han du missat historien om "Glass gubben"? 
Läs då den först, och sedan vidare om "Damen i glasskiosken":




Känn historiens vingslag,,,,,

:-)